Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Peter Rønnov-Jessen
Oldtidskundskab
Roman
Pris: 299 kr.

Læs uddrag fra bogen

Tænk om man kunne rejse tilbage i tiden og gøre alt det rigtigt, man gjorde forkert. Undlade at gøre de ting man ikke skulle have gjort; og gøre de ting man undlod at gøre, fordi man var for bange, for usikker - for ung.

Martin G er en veletableret reklamemand med en vi succes, kendt for blandt andet kampagnen for Yummy Gummy Yoghurt der smager så godt at man bare have det, om man så skal stjæle det fra småbørn. Men han er 53. Og han er desperat.

Han føler sig under pres fra alle sider. Der er knas i ægteskabet, på bureauet er han trængt af yngre, nyere kræfter. Det er 2007, og den internationale finansboble er ved at briste. Der er meget at være bange for. Og de tilsyneladende paradokser ved tidsrejser udgør endnu en kilde til bekymring.

For der er også Christian. Martin G's helgenagtige gymnasiekammerat som mistede sin førlighed ved en vandskiulykke den 27. maj 1971 - den dag de havde været til eksamen i oldtidskundskab. Nu, så mange år efter, giver han Martin G skylden for ulykken. Og påstår at han ved, hvordan man rejser i tiden. Og vil have Martin G til at rejse tilbage til maj 1971 og gøre det gjorte ugjort.

Oldtidskundskab blev i efteråret 2010 præmieret af Statens Kunstfond.

Pressen skrev:

"Den er skrevet med en glimrende veloplagthed, sproglige udtryk, billeder og tanker griber hinanden i en fængslende bevægelse, så man dårligt nok får lejlighed til at lægge bogen fra sig, inden den er færdig.
Der er formentlig ikke skrevet ret meget om i manuskriptet, det virker i hvert fald, som om forfatteren har let ved at give stoffet fasthed og form. Ikke mange andre samtidige forfattere har samme flugt i sproget." - Kristeligt Dagblad

"Oldtidskundskab er en skøn, psykedelisk forening af tider og traditioner, fra oldtidskundskabens helte over The summer of love til vor tids finanskrise. Fra homeriske heksametre over tidsrejser til naturreligioner og beatpoetiske syretrip, båret frem af et lystigt skvulpende sprog." - InformationUdgivelsesår: 2010 - ISBN: 9788779734067 - 232 sider - Omslag Mikkel Henssel

Læs mere om Peter Rønnov-Jessen
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side