Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Ruth Ozeki
Tidens væsen
Roman
Pris: 349 kr.

En roman om to kvinder på hver sin side af et ocean, både geografisk og mentalt.

Den ene er Nao, en 16-årig pige som bor i Tokyo og har skrevet en slags dagbog. Den har hun pakket ned i en forseglet madkasse og sat til havs.
Den anden hedder Ruth og er forfatter bosat i British Columbia, i Canada. På en strand på den anden side af verdenshavet finder hun kassen, og indeni kassen en håndskrevet tekst indbundet i omslaget til et eksemplar af Prousts På sporet af den tabte tid.
 
Det bliver startskuddet til en udveksling mellem den japanske teenager og den midaldrende kvinde, hen over afstande, der på én gang er fysiske, personlige og mentale – en kommunikation om alt mellem himmel og jord, forbløffende beretninger fra de to fortælleres liv og overvejelser om meningen med livet.

Tidens væsen er stor og uforglemmelig fortællekunst. Ruth Ozeki er canadisk romanforfatter og filminstruktør. I 2010 blev hun ordineret som zenbuddhistisk præst. Tidens væsen er hendes første roman på dansk. Romanen var en af de seks nominerede til Man Booker-prisen i 2013.


Pressen skriver bl.a.:

”Hvordan lever man sig ind i andres liv og lever samtidig sit eget? Et både tidstypisk og tidløst spørgsmål som så mange andre i denne bog, der er fuld af liv, ubesværede symbolforbindelser og tankevækkende livs-filosofi om menneskelivet, om modernitet, tradition, pacifisme og tidens spøgelsesagtige væsen.”

- Politiken ♥♥♥♥♥

”Som helhed er »Tidens væsen« en bog, der sætter spor i læserens sind med sin evne til at beskrive livets smerte, medfølelse og beskyttertrang og det vigtige forhold mellem forfatter og læser. Når den samtidig minder os om ikke at spilde tiden med uvæsentlige ting, er det med til at trække den samlede læseoplevelse op. Man lader sig gerne rive med af bogens kraftfulde bølge.”

- Berlingske, ★★★★


Læs et uddrag af bogen her:
Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779736658 - 440 sider - Oversat fra engelsk af Ninna Brenøe - Omslag: Malene Henssel

Læs mere om Ruth Ozeki
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side