Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Søgning

Pia Juul
Et liv med lys
Pris: 350 kr.

En bog om fotografen Marianne Engbergs liv med fotografiet

 

Et liv med lys er en bog om Marianne Engbergs liv, men først og fremmest om hendes liv som fotograf. Som man vil få at se, var det nærmest et tilfælde, at hun kom i lære som portrætfotograf i Hillerød i 1950erne. Siden kom hun til London og New York, hvor hun arbejdede som reklamefotograf for J.F.Smith, - de sidste 10 år med eget studie på Manhattan. Det lukkede hun i 1983 for at hellige sig pinhole-fotografiet, som hun havde eksperimenteret med siden 1960erne.

 

Bogen bringer et stort udvalg af Engbergs fotoarbejder. Her er de allerførste fotografier, hun tog som lærling, nogle få amatørfotografier af personer i hendes liv, nogle få af hendes egne reklamefotos og fotografier fra rejser, men især af pinholefotografier og de forskellige stadier, der har været sidenhen med serier og temaer - samt til sidst den metode, der foregår udelukkende i mørkekammeret, som hun kalder photosynthesisme.

 

Marianne Engberg, f. 1937, fotograf. Udlært i Hillerød. Har boet i Brooklyn, New York siden 1964.

 

Pia Juul, f. 1962, er forfatter og oversætter. Har senest udgivet Mordet på Halland, 2009 (roman) og Radioteateret (digte), 2010. Bor i København.

 

Læs bogens forord

 

Se film om Marianne Engberg her

 

Pressen skrev:

 

''Det er en flot bog i kraft af de dragende, smukke billeder, der afslører et slægtskab med gråtonemaleren Vilhelm Hammershøi. Marianne Engberg er tilmed en begavet fortæller med en god erindring''. - Jyllands Posten 

 

 

''Meget hurtigt holdt jeg op med at være skuffet over, at Pia Juuls nye bog Et liv med lys ikke er en digtsamling eller en novellesamling eller en roman eller noget andet litteraturskønt, men rent faktisk, som undertitlen lyder, En bog om fotografen Marianne Engbergs liv med fotografiet i form af et langt, gavmildt illustreret interview om Engbergs læreår og karriere og hendes særlige, delvis selvopfundne teknikker, »pinhole« og »photosynthesism«.

Og grunden til, at skuffelsen overvandtes, er selvfølgelig, at jeg blev opslugt af teksten ( og NB billederne), men ikke på grund af nogen lumsk, stiliseret, juulsk kunstfærdighed, nærmest tværtimod - og dermed på en spøjs omvendt måde faktisk alligevel: Engberg får ( tilsyneladende) bare lov at fortælle løs i et på samme tid lystigt og omstændeligt flow, hvis mundtlige præg ( masser af så'er og og'er) interview-uprofessionelt ikke er forsøgt strammet op; læseren rives med, som intervieweren er blevet revet med, i real time''. - WeekendavisenUdgivelsesår: 2011 - ISBN: 9788779734814 - 160 sider (rigt illustreret) - 350 kr. - Omslag: Lars Gundersen

Læs mere om Pia Juul
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side