Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Søgning

K. vinder
Kvinde kend din krop
Pris: 299,00 kr.

Kvinde kend din krop – den mest åbenlyse klassiker i dansk kvindelitteratur – udkommer hermed for femte gang. Fuldstændig nyskrevet og med helt nyt fotomateriale. Håndbogen, skrevet af kvinder og for kvinder i alle aldre, udkom første gang i 1975 og derefter i nye udgaver hvert tiår: 1983, 1992 og senest 2001 – og alle forskellige. Den historie fortælles udførligt i den nye udgaves efterskrift. Her findes også et svar på spørgsmålet: Og hvorfor så en ny, femte udgave?

 

”Er al den kussesnak ikke lidt forældet her midt i en pornotid? I dag kan alle og enhver jo google sig frem til gonoré-symptomer eller fordele og ulemper ved at smide 20.000 kroner efter en kønslæbe-reduktion? Ligestillingsdebatten i disse år drejer sig desuden mere om kvoter, barsel, topchefer, ligeløn, tabermænd og magtforhold end om krop, selvværd, bevidstgørelse, solidaritet, sex, familie og følelser.

 

Men denne femte udgave af Kvinde kend din krop tager kroppen tilbage. Denne smukke, runde, bløde, fødende, blødende kvindekrop. Så fuld af liv, så forskellig fra kvinde til kvinde, og alligevel har kvinder jo nogle lighedstræk, som ikke fornægter sig. På tværs af generationer, på tværs af årtier. Kvinde kend din krops fornemmeste opgave er stadig at oplyse kvinder. At hive masken af løgnen om kvindekroppen og vise diversiteten inde bagved. 

 

Når unge kvinder i dag, mere end nogensinde, visuelt bombarderes fra vugge til grav med billeder af, hvordan kvindekroppen absolut må og skal se ud – plukket, barberet, kontrolleret, pumpet, udsultet, suget ud, spændt ind, strammet op, farvelagt, retoucheret, reduceret, unuanceret, mainstreamet, prissat – er det ligeså vigtigt, som da den første flok kvinder midt i 70’erne satte sig sammen og skrev sandheden om kvindekroppen. Så det bliver fortalt. Igen og igen. Kvinden er kroppen. Kroppen er kvinden. Kend hende her.”

 

Pressen skriver:

 

"Kompetent og uden omsvøb kan man slå op under alt fra prævention, sexsygdomme og graviditet til bryster, røv, hud og hår. Langt de fleste kapitler balancerer smukt mellem need-to-know og nice-to-know. Skrevet fra kvinder til kvinder..."

 

                                                                                 - Katrine Lilleør, Berlingske

 

"Alt i alt er Kvinde kend din krop anno 2013 en righoldig, letlæselig, informationsmættet bog, som har det smukke dobbeltærinde at bevidstgøre mentalt og at vejlede konkret i forhold til kroppen."

 

                                                                                  - Mette Moestrup, InformationUdgivelsesår: 2013 - ISBN: 9788779736252 - 528 sider

Læs mere om  K. vinder
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side