Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Søgning

W. G. Sebald
Luftkrig og litteratur
Pris: 225 kr.

Som i alle W. G. Sebalds bøger – romaner som essays – er temaet i Luftkrig og litteratur hukommelse og hukommelsestab: Hvad der huskes, og hvad der forsøges slettet fra erindringen. Her gælder det helt specifikt de allieredes bombning af Tyskland under Anden Verdenskrig. Over en million tons bomber blev kastet fra ikke mindre end 400.000 RAF-fly og krævede 600.000 civile ofre. Hvad er der blevet af denne katastrofe i den tyske efterkrigslitteratur?

Da W.G. Sebald i efteråret 1997 for første gang afholdt en forelæsning om Luftkrig og litteratur på universitetet i Zürich var reaktionen forargelse. Sebald talte om ”en hel generation af tyske forfattere,” som ikke ”formåede at skrive om det, de havde set, og fastholde det i vores erindring.” Det stod klart, at han havde berørt et sår i efterkrigslitteraturen, der efter et halvt århundrede endnu ikke var helet. Tyske forfattere, tysk litteratur har fortiet den gru, af hvilken Forbundsrepublikken opstod.


Pressen skriver:


”W.G. Sebalds perfekte essays om luftkrigen, der blev væk i tysk litteratur, nu ude på fornemt dansk.”
– Politiken  ♥♥♥♥♥♥

”Hvis man måtte have glemt det, minder Sebalds fortræffelige essays om, at krig ikke er for sarte sjæle. Hans bøger er svære at ryste af sig med deres stædige undersøgelse af skyld og medansvar for Tysklands mest mørke periode.
- Weekendavisen

”Det er lige så tankevækkende, som det er forstemmende. Og bogen er eminent essayistik.”
- Berlingske ★★★★★★


Læs et uddrag af bogen her:

Udgivelsesår: 2014 - ISBN: 9788779735675 - Oversat fra tysk af Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad - 156 sider - Omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om W. G. Sebald
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side