Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Søgning

Julian Barnes
Vejen op, vejen ned
Pris: 225 kr.

Julian Barnes var sammen med sin hustru i tredive år. Han var toogtredive, da de mødte hinanden, toogtres, da hun døde. ”Mit livs hjerte; mit hjertes liv”, skriver han i denne bevægende, dybt personlige beretning om kærlighed, sorg og tab. Et sjældent funklende dokument over det, som ikke kan siges med ord.

Men Barnes starter et helt andet sted, nemlig i Frankrig i 1858, hvor fotografen Nadar stiger op i en luftballon og lader sig hæve over jorden. Deroppe tager han de første billeder fra himlen.

Også Sarah Bernhardt, den herostratisk berømte franske skuespillerinde, rejser med luftballon, sammen med den britiske oberst og opdagelsesrejsende Frederick Burnaby. Hvad de sagde til hinanden i gondolen, er ikke overleveret, men historiefortælleren Julian Barnes forvandler anekdoten til en opløftende historie om sammen at stige op igennem klodens øvre luftlag.

Vejen op, vejen ned er en bog om at rejse med luftballon, om fotografi, om kærlighed og om tab. Om at føre to mennesker sammen, som ikke før har været ført sammen. Der skabes noget nyt, og så bliver verden forandret. De er større end deres to jeg’er hver for sig. Sammen ser de længere, og også mere klart.

Julian Barnes (f. 1946) er en af Englands mest anerkendte nulevende forfattere. Han har skrevet en lang række romaner, novelle- og essaysamlinger, og størstedelen er oversat til dansk. I 2012 modtog Barnes Man Booker-prisen for romanen Når noget slutter (dansk 2013). Senest udkom novellesamlingen Puls (2014).


Udvalgte anmeldercitater:

”Den britiske mesterforfatter Julian Barnes skriver tankevækkende om tabet af sin livspartner i vidtfavnende essay … Den 68-årige Julian Barnes, der er en af sin generations mest betydningsfulde britiske forfattere, slutter sig med sit fabulerende sorg-essay til andre litteraters forsøg på at gøre det, de er bedst til: at rense stammens sprog, når tabet og sorgen rammer.”
- Jyllands-Posten, ★★★★★

"Den lille essaysamling "Vejen op, vejen ned" er en perle i Julian Barnes' forfatterskab, en moderne andagtsbog om sorgens betydning og livet efter døden”
- Kristeligt Dagblad

”Britiske Julian Barnes skriver hjerteskærende, men nøgternt om tabet af den store kærlighed.”
- Weekendavisen

”Lad det være sagt med det samme: Kapitlet »Den mistede dybde« er noget af det klogeste og mest inderlige, men også usentimentale, man kan læse om at miste en elsket..”
-  BerlingskeUdgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779737273 - 128 sider - Oersat fra engelsk af Claus Bech - Omslag: Mikkel Henssel -

Læs mere om Julian Barnes
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side